Satılık Pinscher Fiyatları ve İlanları 2023 Yavru Pinscher

Pinscher

Kökenleri Neolitik karanlıkta kaybolan Alman köpekleridir. Yüzyıllardır birçok yararlı işlevi başarıyla yerine getirdiler ve şu anda dört ırka ayrıldılar. Minyatür Pinscher, Alman Pinscher, Doberman ve Affenpinscher… (ek olarak bir de Avusturyalı Pinscher)

Alman Pinscher; Bu cinsin varlığı 1471’e kadar uzanır. Pinscher, Avrupa’daki posta arabası sürücüleri için seyahat arkadaşı olarak hizmet etti ve atların en yakın arkadaşıydı.

Affenpinscher; Affenpinschers’ın anavatanı, köpeklerin fare avcısı olarak yetiştirildiği Almanya’nın güney bölgesi olarak kabul edilir. Ataları şuanki köpeklerden daha büyüktü, büyümeleri engelleyen mutasyona başka cinslerle eşleştirilerek ulaştılar. Daha sonra 19. Yy’da pahalı ve aranan bir ırk haline geldiler.

Atalarını ilk resmeden 17.yy’da yaşayan Alman oymacı Albrecht Durer’di. Oymacının çizimleri atalarının görünümünü sunuyor ama nasıl küçültüldüklerine dair bilgiler korunuyor. Bazıları Asya Pug ile eşleştirildiklerini düşünür. Ancak modern versiyonlarının gen haritaları birçok farklı ırkla eşleştikten sonra bu tüylü surata sahip olabileceklerini kanıtladı.

Pinscher

Doberman Pinscher; Pek bilinmese de Doberman, Pinscher türüdür. İlk kez 1860 yılında üretilmeye başlandı. Nasıl bu görünüme kavuştukları bilinmiyor.  Ancak Alman Pinscher köpeğinin; Shorthaired Pointer, Mastiff, Rottweiler, Danua, Bosserons, Manchester Terrier, Pointer ve Greyhound ile melezleştirildiği gerçektir. Uygun gereksinimleri karşılayan köpeğe Doberman denmiştir.

Minyatür Pinscher; Bu ırk muhtemelen Alman Pinscher’ın İtalyan Greyhound ve Dachshund ile melezleştirilmesinden meydana geldi. Bu nedenle, modern köpekte bu eski ırkların çeşitli özellikleri görüyoruz: Alman Pinscher’ın siyah ve kahve rengi, canlılığı, güçlü gövdesi; İtalyan Greyhound’un kıvrak hareketleri, oyunculuğu ve zarafeti ve Dachshund’un kızıl rengi ve cesareti!

Avusturyalı Pinscher; 19. yy’da çiftçi ve bekçi köpeğiydiler. Diğerlerinden ayrılan özelliği güzel parlak kahve rengi kürkünün olması. Bunlar 4 bin yıldır kendi kendilerine doğada yaşayan hayvanlardı. Ama insanlar tarafından mutasyona uğratılarak şimdiki görünümlerini aldılar. Çünkü dış müdahale olmaksızın 4 bin yıl yaşayan bu hayvanın genlerinden yararlanmak istediler.

Minyatür Pinscher

  1. yüzyılın başlarında, “roe” veya “reh” adlı küçük Alman kızıl geyiklerine benzeyen tür olan “reh pinscher”ı oluşturmak üzere melezleştirildi. Sonra terrier ile eşleştirildi. 1800’lerin sonlarında, en küçük örneklere ulaşıldı. Bu zayıf ve çirkin görünümlü köpeklerden pek memnun kalmadılar ancak 1900’e gelindiğinde ırkın kaderi tersine döndü ve odak noktası sağlamlık, sağlıklı olması ve zarafeti oldu.

Birinci Dünya Savaşı’ndan önce, Almanya’da popüler gösteri köpeğiydi, ancak savaş sonrası dönemde cins sayıları azaldı. Köpekler Avrupa’ya ve Amerika Birleşik Devletleri’ne ihraç edildi.

1929’da Amerikan Kennel Kulübü cinsi resmen tanıdı. Bugün ona kısaca Min Pin diyorlar ve oyuncakların kralı olarak biliniyor. ABD’deki en sevimli köpek ırkları arasındadır. Miniature pinscher Türkiye’de de tercih edilen ırklar içinde yer alır.

Pinscher Fiyat

Zwergpinscher fiyatı, 1200 TL ila 4.000 TL arasındadır. Pinscher köpek fiyatları renginden etkilenir. Siyah olanlar safkan olarak tabir edilebilir, gövde ve bacaklarının iç kısmı ten rengidir. Açık kahve tonlarında olanlar daha az tercih edilir ve daha nadir olduklarından maliyetleri yüksektir.

  • Pinscher fiyatları 2021 yılında 800 TL’den başlıyordu.
  • Pinscher fiyatları 2022 yılına gelindiğinde taban fiyatı 1200 TL’ye yükseldi.
  • Pinscher fiyatları üreticiye göre değişir. Yavru pinscher fiyatları 2000 TL ile 4.000 TL arasındadır.

Pinscher Köpek Özellikleri

4 ırkın da karakterleri farklıdır. Hepsi farklı amaçlar için üretilmişlerdir.

Alman Pinscher özellikleri;

  • Bekçi köpeğidir ve bu nedenle sadık arkadaş statü kazanmıştır.
  • Hafifliği sayesinde çeviktir ama gücünü sağlam gövde tipinden alır.
  • Köpeğin hassas duyuları vardır, bu nedenle av köpeği olarak kullanıldı.
  • Kemirgenleri de kolay yakalar ve öldürür.  Kendi bölgesine giren yabancılara, o yabancı geri çekilene dek havlar.
  • Ailesine sevecendir; oyun oynamayı sever ve çocuklarla arası iyidir.
  • Küçük evcil hayvanların bulunduğu evler için uygun olmayabilir. Çünkü onları kemirgen sanar.

Affenpinscher özellikleri;

  • Sakallı ve uzun kaşlı yüz ifadesi, maymun gibi görünmesine neden olur ve komik bir yüze sahiptir.
  • Vücudu uzun tüylerle kaplıdır.
  • Melezleştirirken kürkünü böyle yapmalarının nedeni, hayvanı haşerelerden ve soğuk havadan korumaktı.
  • Affenpinscher, teriyerin daha küçük çeşididir, ancak göründüğü kadar hassas değildir. Güçlü kasları vardır. Aktif ve çeviktir.
  • Köpeğin yürüyüşü kendinden emin ve hafiftir.
  • Evcil hayvanlar ve diğer köpeklerle arası iyidir.
  • Görünüşü kadar karakteriyle de gerçek bir maymun gibidir. Doğası gereği meraklı, cesur, inatçı olabilir ama aynı zamanda yaramaz, oyuncu ve maymun gibi davranmayı sever. Tırmanma ve havlama eğilimi vardır.

Doberman pinscher özellikleri;

  • Duruşu dikkatli ve gururlu, yürüyüşü hızlıdır.
  • Cins için kabul edilen renkler arasında siyah, kırmızı, açık kahverengi, açık sarımsı kahverengi bulunur. Pas rengi tüyler gözlerinde, burnunda, boynunda, göğsünde ve bacaklarında yer alır.
  • Maceracı ve sadık arkadaş, her zaman zihinsel yeteneklere sahip itaatkar bir öğrencidir.
  • Genellikle sahibinin komutlarına duyarlıdır ama bazıları baskın olmayı sever.
  • Yabancılara karşı utangaçtır ama diğer köpeklere karşı saldırgandır.
  • Doberman’ın tercih edilmesindeki en büyük özelliği koruma içgüdüsüdür.

Yaşam süresileri;

  • Doberman: 10 ila 13 yıl ömre sahiptir.
  • Affenpinscher: 11 ila 14 yıl yaşayabilir, elbette kendini yaramazlıkları ile yaramazsa..
  • Alman Pinscher: 12 – 14 yıl arasında yaşar.
  • Minyatür Pinscher: en uzun ömre sahip melez prens/prensestir. 15 yıl kadar yaşar.

Minyatür Pinscher Fiyat

Doberman pinscher yavru iken fiyatı 3000 TL’dir. German pinscher fiyatı 2500 TL, pinscher yavrusu 4000 TL’dir.

Büyüdüklerinde de yavru gibi görünürler ama çok aktiflerdir. Kokmazlar, 2-3 haftada bir yıkayabilir ya da nemli biz bezle silebilirsiniz.

Dışarıda oynadıktan sonra ayaklarını suya sokarak temizlemeniz gerekir. Evde her yere zıplayacaklarından kir bulaştırmaları mümkündür ve ayak hijyeni önemlidir. Çok fazla tüy dökmediklerinden eldiven ile ovalayarak deri yağlarını yayabilir ve hayvanı rahatlatabilirsiniz.

Apartmanda yaşamak için mükemmeldir. Kısa tüyleri nedeniyle üşüyebilir, bu nedenle sıcak tutan giysiler satın almanız önerilir.

Tuvalet eğitimi kolaydır. Öğretilen yere çabuk alışır. Yetişkin olduğunda tuvalet döngülerini ezberleyip o vakitlerde dışarı çıkarmaya alışırsanız, her tuvaleti geldiğinde sizi kapıda bekleyecektir. Bir süre gelmezseniz yanınıza gelip gitme vaktinin geldiğini hatırlatacaktır.

Tırnaklarını düzenli olarak kesmelisiniz. Dişleri haftada bir fırçalamayla korunur.

Satın almadan önce şunlara dikkat etmelisiniz;

  • Annesi, genelde 4 yavru doğurur. Yetiştiriciden satın almadan önce hepsini görmeyi talep ediniz. Tüm yavrular hemen hemen aynı boyutta ve kilodaysa o zaman sağlıklı olduklarının işaretidir. Ancak yavrular arasında bariz farklılıklar varsa o zaman köpekte sağlık sorunları olabilir.
  • Soyağacını dikkatlice incelemeli ve ebeveynlerinin sağlık karnelerini görmelisiniz. Görünüşleri ebeveynlerine benzeyecektir ve genetik tıpkı dış görünüşü gibi miras kalır.
  • Küçüklerin davranışlarına dikkat edin. Yavru sizden korkarsa satın almayın. Ama yanınıza gelip merakla koklarsa satın alabilirsiniz. Koklar ve havlarsa bu çok iyiye işarettir.
  • Köpeğin dişlerine bakmalısınız, bebek dişlerinin tam olduğundan emin olmanız gerekir.
  • Yetiştiricinin köpeklere nasıl davrandığına da bakın. Tutkulu bir Pinscher sever mi, yoksa sadece ticaret için mi hayvanlarla ilgileniyor. Hayvanların hastalıkları, bakımı ile ilgili sorular sorarak bunu anlayabilirsiniz. Size gerçekten bilmediğiniz önemli şeyler öneriyorsa o zaman iyi bir üreticidir.
  • Köpeğin tüylerine de bakmalısınız, kel noktalara sahip olmamalıdır.
  • Bulunduğu ortamda pis koku varsa satın almamanız önerilir. Kötü koku genellikle hastalık habercisidir.
  • Yaşadığı ortamın kalitesine de bakmalısınız. Bu havyanlar soğukta kalamaz. Isıtma tam anlamı ile sağlanmadıysa muhtemelen köpek çoktan hastalanmıştır.
  • Ayrıca veteriner kontrollerine de odaklanın. Mutlaka ilk aşıları yaptırılmış olmaları gerekir. Yoksa bağlandığınız köpeğinizi henüz yavruyken beklemediğiniz anda kaybedebilirsiniz.

Bu köpek çok aktiftir. Bu nedenle satın aldıktan sonra 2 gün size ve ortama alışmasını beklemeli ve sonrasında eğitime başlamalısınız. Yaramaz ve korkusuz olduğundan burkulmalara ve kırıklara karşı önlem almak için gözünüzü üzerinden ayırmamalısınız. Ortama ve size alıştığında, komutlarına itaat etmeyi öğrendiğinde. Neşe kaynağınız olacaktır.

Minyatür Pinscher Sahiplendirme

Bu hayvan, açık havada yaşamak için tasarlanmamıştır. Pinscher yavru iken sıcak bir yer arar ve hayat boyu devam eder. Yatakta ve örtülerin arasında uyumayı sever. Tüy bakımı yorucu değildir. Ara sıra ölü tüyleri atmak için tarayabilirsiniz.

Pinscher köpek çok fazla aktivite gerektirir, ancak küçük olduğu için egzersiz gereksinimleri içeride de rahatça yapılır. Aktif tutmak için günlük olarak oyun seansına ihtiyacı vardır. Yoksa tüm gün kendi kendine oyunlar yaratır. Güvenli bir yerde dışarıda da oyun oynayabilirsiniz ama soğuğa karşı dirençli değildir.

Mini pinscher 12 ila 14 yıllık bir ömre sahip olduğu bilinse de çoğu 15 yıl kadar yaşar. Minyatürünü sahiplendirecekseniz hastalıkları varsa yeni sahibine bildirmelisiniz. Köpeği sahiplenmek isteyen bireyler için de köpeğin yaşına dikkat etmesi önerilir. 6 yaştan büyük ise artık insanlar kadar yaşamış sayılır ve sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Önceki sahibi iyi baktıysa ve sağlık sorunu minimum düzeydeyse aynısını sizin de uygulamanız gerekir.

  • Legg-Perthes Hastalığı;
  • Patellar Luksasyon;
  • Hipotiroidizm;
  • Mukopolisakkaridozlar (Mps) Vı;
  • Kalp kusurları gibi bazı küçük sorunlara eğilimli olabilir.

Progresif Retinal Atrofi (PRA) bazı köpeklerde görülebilir. Bu sorunlardan bazılarını belirlemek için veterinerden diz, göz ve kalça testleri ile MPS’yi doğrulamak için DNA analizi istemelisiniz.

Minyatür Pinscher Özellikleri

Min Pin olarak adlandırılan bu ırkın karakteristik özelliği tamamen kendine hakim olmasıdır. Pinscher özellikleri;

  • Canlı ve yüksek adımlı yürüyüşe sahiptir.
  • Kurnaz ve dik başlıdır.
  • En atletik oyuncak/ dekoratif/ minyatür türlerden biridir.
  • Köpeğin vücudu sağlamdır.
  • Tüyleri kısa, sert ve pürüzsüzdür.
  • Oyuncudur; cesurdur, bir şeylerle meşgul olmayı sever.
  • Meraklı ve bir o kadar da sabırsızdır.
  • Bağımsız ve dik başlı olabilir. Bu tamamen şansınıza bağlıdır.
  • Küçük hayvanları kovalayabilir ve bazen büyük köpeklerle kavga eder.
  • Ailesine bağlıdır ve kucak köpeği kadar miskin değil ama kucakta sorunsuz kalır.
  • Tanımadığı insanlara karşı utangaç ve çekingendir.
  • Çok enerjik ırklardan biridir; sürekli hareket halinde olmayı sever ve kucağınızda dinlenir.

Bu köpekler numaralandırılmıştır. Pinscher numaraları ve anlamları;

Pinscher 0 numara: Cins boyutu mümkün olan en küçüktür; Yetişkin Pinscher köpek yaklaşık 15 cm boyunda ve yaklaşık 2,5 kg ağırlığındadır.

Pinscher 1 numara: 0’dan biraz daha büyüktür (ama çok değil). Fark, Pinscher 1’de yetişkinlikte maksimum boyut 20 ila 25 cm arasındadır ve ağırlık 3 kg civarındadır.

Pinscher 2 numara: boyut, diğerlerinden daha büyük ve hatta biraz daha uzundur; 25 ila 30 cm arasındadır. Yetişkin Pinscher 2 genellikle 4 kg ağırlığındadır.

Pinscher 3 numara: Boyut, türün ulaşabileceği maksimum boyut olarak kabul edilir. Minyatür Pinscher olarak adlandırılır. Yetişkinler yaklaşık 30 cm boyunda ve 5 ila 6 kg ağırlığındadır.

Yorum (Yok)

Leave a Reply