Satılık English Cocker Fiyatları ve İlanları 2023 Yavru English Cocker Köpekler

English Cocker

English Cocker orta boy köpek ırkları arasında yer alır. Amerikan ve İngiliz Cocker’lar önceden aynı ırk olarak kabul ediliyordu. 1930 yılında ise ABD’de Cocker Spaniel’lerin İngiltere yer alanlara göre farklı olduğuna karar verildi. Aralarındaki fark ise boyutlarıdır. English Cocker Amerikan Cocker’a göre daha büyük boyutlardadır. Mutlu, sevecen ve hareketli halleriyle dikkat çekerler.

Etkileyici göz yapısı, uzun kulakları ve sevinçle sallanan kuyruklarıyla kendilerine hayran bırakırlar. English Cocker sahiplendirme ilanlarıyla ilgileniyorsanız bu ırkın yalnız kalmaktan hoşlanmadığını bilmeniz gerekiyor. Sabırla ve düzenli olarak iyi bir eğitim verildiğinde özel yaşamınıza uyum sağlayacaktır.

English Cocker Fiyat

English Cocker fiyat ekşi olmak üzere daha birçok form sitesinde merak konusu olmuştur. Köpeğin şecere durumu başta olmak üzere yavru – yetişkin olması, rengi English Cocker fiyat skalasını belirleyen etkenler arasında.

English Cocker

English Cocker fiyat 2020 yılındaki ilanlarda 1.500 TL ve 2.000 TL arasında değişiklik gösteriyordu. English Cocker fiyat 2021 senesinde 2.000 TL – 4.000 TL arasındaydı. Fiyatların değişmesinde pandemi sürecinin ve besleme maliyetlerinin artmasının da etkisi büyüktür. English Cocker fiyat 2022 yılında da 3.000 – 4.000 TL civarındadır.

English Cocker Sahiplendirme

English Cocker sahiplenme isteğiniz varsa cana yakın, sevecen dostunuzun ailenizle de uyumlu bir süreç yakalayacağını bilmelisiniz. Eğitime yatkın olması ve çabuk öğrenmesi, sevimli suratı bu ırkın tercih edilmesindeki oldukça etkili. Uzun kulaklarıyla duygulu bakışlarını size yansıtan Cocker’ı sahiplenerek ona huzurlu bir yuva verebilirsiniz.

Soğuk ve sıcak havalara uyum sağlayabilen English Cocker ücretsiz sahiplenme işlemlerinin ardından veterinere götürülerek sağlık kontrolünden geçirilmeli. Ayrıca aşılarının da tamamlanması gerekiyor.

Özellikle yavruluk dönemindeki karma, gençlik aşısı, parazit aşılarının yapılması hayati önem taşır. Aşıları tamamlanmayan yavru dostunuzu dışarı çıkarmamalısınız. Dış dünyaya karşı bağışıklığını tam olarak kazanamadığı için hasta olmaya meyillidir.

Ücretsiz English Cocker sahiplenme isteğiniz varsa yılda 2 – 3 kez tüylerinin tıraş ettirilmesi gerektiğini bilmelisiniz. Ayrıca kaliteli ve ihtiyacı olan vitaminleri alabileceği köpek maması ile beslemeniz de yarar var.

Ayakları konusunda bu cins köpekler oldukça hassastır. Patilerini sık sık kontrol etmenizde yarar var. Tırnakları çok uzağında yürümesini etkileyebilir ve ayağına batarak yaralanmasına yol açabilir.

Sahiplendiğiniz dostunuz 4 aylık olduğunda ve aşıları tamamlandığında sabah ve akşam olmak üzere iki kez 40 – 45 dakikalık yürüyüşlere çıkarmaya başlayabilirsiniz. 1 yaşından itibaren ise daha çok yürüyüşe çıkarmanız şart. Yabancılara karşı küçük dostunuz her zaman için temkinli yaklaşacaktır. O yüzden sosyalleştirmeniz şart.

Otoriter yapınızı bozmadan sevimli dostunuza ihtiyacı olduğu sevgiyi göstermelisiniz. Oldukça zeki bir yapıya sahip olduklarından dolayı eğer lider bir vasıfta değilseniz otoriteyi eline geçirmeye meyillidir. Genellikle evde tek kişiye daha çok bağlı olur. Ancak ailenin her üyesiyle iyi anlaşır ve saldırgan yapıda değildir.

English Cocker Özellikleri

Yumuşak kişiliğe sahip olmaları, agresif ve yırtıcı olmamaları English Cocker özellikleri arasında yer alır. Diğer hayvan dostlarıyla oldukça iyi anlaşırlar. Arkadaş canlısı olup oyun oynamaya bayılırlar. English Cocker köpek özellikleri şu şekilde;

  • Boyları dişilerde 36 cm – 41 cm olup erkeklerde 38 cm – 43 cm’dir. Aynı şekillerde dişilerde kilo 12 ile 15 kg arasında değişirken erkeklerde ise 13-16 kg arasındadır.
  • Dengeli mizacıyla dikkat çeken Cocker’lar oldukça sevecendir. Sahipleriyle vakit geçirmekten, yürüyüş yapmaktan hoşlanırlar.
  • Birinin size yaklaştığını bildirmek için havlama eğilimi gösterirler. Bu durum onun iyi bir bekçi köpeği özelliğine sahip olduğunu gösterir.
  • Köpeğinizin çok yönlü olmasını ve aşina olmadığı arkadaşlarınızla da iyi geçinmesini istiyorsanız erken yaştan itibaren sosyalleştirmelisiniz.
  • Eğitimine yatkın olan bu ırk ailesini, sahibini memnun etmek için elinden geleni yapar.
  • İhtiyacı olan egzersizi yapmadığında obezite riski taşıması English Cocker özellikleri ve bakımı noktasında son derece önemlidir.
  • Düz siyah, kahverengi, kırmızı renklere sahiptir. En çok ilgi gören ve tercih edilen renk kahverengi olanlarıdır.
  • Dalgalı ve düz tüylü olanları mevcuttur. Tüy bakımına önem göstermeli ve düzenli olarak tıraş ettirmelisiniz.
  • Son derece zekidir. Vermiş olduğunuz eğitimleri anında öğrenir ve bunu oyuna dönüştürür.
  • Apartmanda bakılması ya da müstakil bahçeli evde bakılması uygundur. Yavru bir English Cocker sahiplenenler gelişimi adına öncelikle evde bakmalıdır.

Bakımına önem vermeniz gereken köpek ırkları arasında yer alır. Özellikle de uzun tüylerini düzenli olarak fırçalamanız gerekiyor. Bunun yanı sıra kulak temizliğine de önem göstermelisiniz. Çünkü uzun kulakları kir oluşumuna yatkındır. Tüylerinin tıraş edilmesi noktasında pet kuaförlerinden ve veterinerlerden destek alabilirsiniz.

Sevimli minik dostunuzla bağ kurmak için eğitimlerini sizden alması son derece önemli. Eve geldiğinde ona ait bir alan oluşturmanız şart. Daha sonra çiş eğitimi başta olmak üzere otur – bekle – yat- kalk- gel gibi temel eğitim sürecini ödül mamaları kullanarak verebilirsiniz.

Yavru English Cocker’ların günde 3 – 4 kez beslenmesi uygundur. Yetişkin olduklarında ise mama süreci günde 2’ye düşürülmeli. Boğazlarına düşkün olan bu ırk yeteri kadar egzersiz yapmazsa obez olabilir. Dolayısıyla günde 2 ya da 3 kez yürüyüşe çıkarmalı, patili dostlarının da olduğu parklara götürülerek egzersiz yaptırılmalı.

English Cocker Satılık

Enerjik, uzun kulaklı ve yumuşacık tüylü English Cocker satılık ilanlarıyla ilgilenenler bu ırkın kolay yorulduğunu bilmeli. Yoğun tüye sahip olduklarından dolayı çok çabuk terleme eğilimi gösterirler. Dolayısıyla yürüyüşe çıkardığınızda çok fazla yormamaya özen göstermelisiniz.

Satılık English Cocker ilanlarında öne çıkan renkler genellikle düz kahverengidir. Minik dostunuza bir ömür boyu bakabileceğinize inanıyorsanız satın alın. Sizin satın alarak bakamadığınız canların barınaklarda ölüme terk edildiğini bilmelisiniz.

İçeriğinde yüksek A vitamini barındıran mamalar ile beslemeniz gerekiyor. Ev yemekleri ya da yemek artıkları hazımsızlık yapacağı için uygun değildir. Fiziksel ve zihinsel uyarana ihtiyaç duyacakları için evden çıkarmadan yalnız bırakılarak bakılması hiç uygun değildir. Böyle bir durumda köpeğiniz depresyona girerek hastalanabilir.

Satılık English Cocker İzmir ilanlarına bakanlar bu ırkın hem sıcak yaşama hem de soğuğa karşı dayanıklı olduğunu bilmeli. Köpeğinizi satın aldıktan sonra hemen veterinere götürerek sağlık kontrolünden geçirmelisiniz. Daha sonra veteriner tarafından verilen bilgiler doğrultusunda yavru ya da yetişkin köpeğinize uygun beslenme programını uygulayın.

13-16 kg arasında ideal kiloları değişkenlik gösterir. Fazla kilo almaları durumunda enerji verici diyet programı ile beslenmelidir. Sahibinden satılık English Cocker alanlar eve geldiği ilk andan itibaren taze sularını kolaylıkla ulaşabilecekleri bir yerde bulundurmalıdır. Banyo ihtiyaçlarını da uygun şekilde yerine getirmeniz de yarar var. Aşıları tamamlanmadan yavru dostunuzu yıkamamalısınız.

Satılık English Cocker İstanbul ilanlarına bakanlar eğer ömür boyu bu köpeğe yuva sunamayacaksa satın almamalı. Ayrıca yoğun iş temposunda çalışıyorsanız aynı şekilde English Cocker sizin için ideal köpek arkadaşı değildir. Eski zamanlarda avcılıkta kullanılan Cocker’lar günümüzde ev ortamında bakılmaya müsait bir hale gelmiştir. Ancak soğuk geçirmeyen, korunaklı bir kulübeye sahipseniz bahçeli evinizde de bakabilirsiniz. Bu durumda uzun süre bahçede yalnız bırakmadan ara sıra, dilediği zaman eve girebileceği bir düzen oluşturmanız gerekiyor

Yorum (Yok)

Leave a Reply