Satılık Dalmaçya Fiyatları ve İlanları 2023 Yavru Dalmaçya

Dalmaçya

Dalmaçya cinsi köpekler, Hırvatistan ve Karadağ güney bölgesinden isim alırlar. Dalmaçya Bölgesinden gelen Dalmaçya ismi, beyaz tüyleri üzerinden siyah benekleriyle tanınan köpekleri temsil ediyor.

Dalmaçya Kopek

Dalmaçya köpek cinsinin kökeni esasen İngiltere’dir. Oyuncu karakterleri ve hareketli yapılarıyla bilinin bu köpekler neşeli ve oldukça inatçıdırlar. Büyük ve kaslı yapıya sahip olup, kürk yapıları kısadır.

Dalmaçya köpeklerin kuyrukları uzun ve genellikle tüy renkleri siyah- beyazdır. Hafıza güçlü ve insan ilişkilerine olan uyumları ile evde bakım için en ideal cinslerden biridir. Özellikle yavruluk dönemlerinden itibaren eğitimleri sıkı tutulduğunda, koruma ve bekçi köpeği de olabilirler.

Dalmaçya

Dalmaçya Kopek Sahiplenme

Dalmaçya köpek cinsleri, evde yalnız kalmaya ve apartmanda yaşamaya uygunlardır. Her yıl iki kez tüy dökme dönemleri olan Dalmaçyalılar, kısa tüylü yapıları nedeniyle çok sık taranmasına ve bakım için uzun zaman ayrılmasına gerek olmayan köpeklerdir.

Dalmaçya köpek sahiplenme ve bakım açısından oldukça konforludur. İtaat eğitimlerine sadık olan ve başarılı sonuçlar elde edebileceğiniz, çocuklarla ilişkisi iyi olan cinslerdir.

Dalmaçya Kopek Bakimi

Dalmaçya köpek bakımı, haftada iki defa taranma ve ilgiyle sağlanabilir. Ancak tüy dökme dönemlerinde, her gün taranmaları daha ideal olacaktır. Dalmaçyalı köpekler, temiz ve özenli cinsler olarak bilinir.

Ev ve apartman yaşamına uygun olan bu cinslerin yaşam alanları da oldukça temiz olmalıdır. Ayrıca;

  • Kulübe veya yataklarını günlük olarak temizleyin.
  • Mama kaplarını, su kaplarını her gün yenileyin.
  • Titiz köpekler olduğu için sık yıkanmalarına gerek yoktur.
  • Bahçeli evlerde her gün açık havada oynamalarına izin verin.
  • Hava şartlarına göre mutlaka dışarı çıkarmaya özen gösterin.

Evde uzun süre yalnız bırakmamaya dikkat etmeniz, üzülmemeleri için önemlidir. Kürkleri kalın olsa da derileri ince oldukları için deri hastalıkları geçirebilirler. Bu nedenle kontrollerini ihmal etmemeli ve temizliklerine önem verilmelidir.

Dalmaçya Kopek Fiyatları

Dalmaçya köpek fiyatları incelemek ve edinmek için ilanlara hemen göz atabilirsiniz. Yavru köpekler ve yetişkin Dalmaçya köpeği fiyatları, yaş ve durumlarına göre farklılık gösterir.

Arazilerde oynamaya ve uzun uzun koşmaya bayılan bu cinsler, ev yaşamında harika bir dost olacaktır.

Dalmaçya Kopek Özellikleri

Dalmaçya köpekleri, iri ırklı İngiliz kökenli köpeklerdir. Benekli yapılarıyla beyaz perdeye konu olan ırklardır. Bazı cinslerde beyaz- siyah dışında kahverengi- beyaz görülebilir.

Dalmaçya köpek özellikleri genel olarak şöyledir;

  • Uzun bacaklı, kaslı gövdeye sahip ve atletiklerdir.
  • Kısa tüylü ve kalın kürkleriyle, soğuk havalara dayanıklı cinslerdir.
  • Hafızalarının kuvvetiyle bilinen ırklardır.
  • Eğitimde inatçıdırlar ancak disiplinli eğitimlerde başarırlar.
  • Nezaketi seven ve aynı şekilde nazik davranan asil cinslerdir.
  • Koruma özelliklerinin yanı sıra aile köpeği de olabilirler.
  • Diğer cinslere karşı soğuk ve kimi zaman agresif olabilirler.
  • Sahiplerine sadık ancak diğer insanlara karşı çok sevecen değillerdir.

Dalmaçyalı köpekler, çocuklar ve alan korumasında oldukça başarılıdırlar. Yalnız kalmayı çok sevmeyen, dayanıklı ve sağlam fiziksel özelliklere sahip köpeklerdir. Bu cinslerde kalıtsal olarak sağırlık görülebiliyor.

Dalmaçya Kopek Evde Bakim

Ortalama ömürleri 15- 16 sene civarında olan Dalmaçyalı köpekler, evde bakıma uygundurlar. Bebek yavruların eğitimlerini vermeye başladığınız andan itibaren olumlu sonuçlar görmeye başlayabilirsiniz.

Dalmaçya köpek evde bakım için ideal ve tercih edilen ırklardır. Hem apartmanda hem de bahçeli evlerde kolay bakımları ile seçilen köpeklerdir. Bekçi ve koruma köpeği olarak, aile köpeği olarak bakımlarını üstlenebilir ve harika bir başlangıca adım atabilirsiniz.

Dalmaçya köpek bakımı hakkında daha detaylı bilgi edinebilir ve ilanlara göz atarak hemen bu sevimli canlıları seçebilirsiniz.

Yorum (Yok)

Leave a Reply