Satılık Akita İnu Fiyatları ve İlanları 2023 Yavru Akita İnu

Akita İnu

Akita İnu, en eski ve en önemli Japon köpek ırkıdır. Tam bir alt kültür ögesidir. Japonya’nın ulusal kimliğinin en önemli işlevini yerine getirmektedir. Bu köpeklerin onuruna, Yükselen Güneş Ülkesi sakinleri anıtlar diker, şarkılar yazar ve çocuk kitaplarında onlara yer verir. Akita Inu köpek ırkı, temiz ve düzenli Asya sokaklarında her yerde görülebilir. Çoğu metro ve otobüs duraklarında yaşar.

Richard Gere’in oynadığı Hachiko’nun Hikayesi’nin ünlü Hollywood uyarlamasını herkes hatırlıyor mu? Akita Inu, dünyadaki en güzel ve anlamlı şeyler olan bağlılığı, sevgiyi ve nezaketi sembolize eder.

Çok sayıda arkeolojik araştırma, bu köpeklerin 8.000 yıl önce Japonya topraklarında yaşadığını kanıtlıyor.

Cins, ana habitatı olan kuzey Japonya’daki Akita eyaleti sayesinde adını aldı. Araştırmacılar, Akita’ın atalarının Matagi Inu olduğunu söyler. Bu eski köpeklerin avcıların sadık yardımcıları olduğunu iddia edilir. Esas olarak ayıları avlamak için kullanıldılar. Akita Inu tarihinin başlangıç ​​noktası, yüksek rütbeli yöneticilerin bekçi görevi için köpeklere ihtiyaç duyduğu dönem olan 17. yüzyıl olarak kabul edilebilir.

Akita İnu

Japon Akita İnu çok değerliydi. Bu köpeğe zarar veren kişiler idam cezasına çaptırılırdı. Köpeklerle mutlaka yumuşak ses tonuyla konuşulurdu. Küfür ve diyalektiklere izin verilmezdi. Akita’lar bu nedenle hala nazik varlıklardır.

Pek çok farklı köpek türü arasında Akita Inu beyaz renkli, görkemi ve zarafeti ile ayırt edilir. Bu rengin evcil hayvanları, geleneksel kızıl-beyaz rengin temsilcileri kadar popülerdir.

Amerikan Akita İnu köpek ırkı, Japon Akita İnu ile akrabadır. II. Dünya Savaşı’ndan sonra Amerika Birleşik Devletleri’nden yetiştiricilerin sempatisini kazandı: köpeğin herhangi bir yaşam koşuluna kolayca uyum sağladığı ortaya çıktı. Amerikan Akita cinsi 1955’ten beri var.

Akita İnu Fiyat

Akita Türkiye köpek fiyatı yüksektir; köpeğin egzotik doğasını, güzel kürkünü, anlamlı bakan gözlerini düşünürseniz, maliyeti fazla gelmeyecektir. Ayrıca, bu köpeğin ihtiyacı olan detaylı bakım nedeniyle fiyat yüksektir.

  • Akita İnu fiyat 2021 3500 TL ile 8.000 TL arasındaydı.
  • Akita İnu fiyat 2022 000 TL ile 18.000 TL arasındadır.
  • Akita İnu yavru fiyat 000 TL ile 18.000 TL arasında değişir.
  • Yetişkinlerde fiyatı azalır; 5.000 TL’ye kadar düşebilir.

Akita İnu yavru fiyatları yaşına, cins ve satın alacağınız kişiye bağlıdır. Köpek yavruyken 18.000 TL ederi varsa, 3 yaşında bir yetişkin köpeğin fiyatı 5.000 TL olabilir. Akita köpeklerinin fiyatları, satıcının tecrübesine ve itibarına, sektöre kalıtımına ve yaşına göre değişmektedir. Akita köpekleri genellikle 10-15 yıllık ömre sahiptir.

Akita İnu Sahiplendirme

Akita İnu sahiplenme yapacaksınız şunlara dikkat ediniz:

  • Cilt hastalıkları;
  • Mide sorunları;
  • Eritrosit anormallileri;
  • Göz hastalıkları;
  • Hipotiroidizm;

Evcil hayvan aldığınızda ya da sahiplendiğinizde mutlaka sağlığı ve davranışındaki değişiklikleri yakından izlemeniz gerekir. Küçük bir değişikliği dahi fark edersiniz. Bu nedenle sahibinden mutlaka sağlık konusunda size dürüst olmasını istemelisiniz.

Akita İnu sahiplendirme yapacağınız kişi/kişiler çok önemlidir. Köpeğinize sizin kadar iyi bakmalarını istersiniz. Bunun için daha önce köpek sahibi olmuş birine dostunuzu emanet etmeniz daha doğru olur. Çünkü yetişkin köpekler ücretsiz sahiplendirilir ama bu onların değersiz olduğunu göstermez.

Akita İnu Özellikleri

Akita İnu özellikleri; Uzmanlara göre, doğru pigmentasyona sahip renk kızıl ve beyazdır. Sadece beyaz renk ise; safkan eşleşmeden oluşmadıkları anlamına gelir.

Beyaz yavrular, yüksek estetik özelliklere sahiptir, bu nedenle köpek yetiştiricileri arasında büyük talep görür. Kas yapıları gelişmiştir ve zekaları da övgüye layıktır.

  • Aktif, enerjik ve güçlü köpeklerdir; koşmak ve keşfetmek için geniş açık alanlara ihtiyaç duyarlar.
  • Aileye karşı oyuncu ve sevecendirler; güçlü bir bağ kurarlar.
  • Diğer köpeklere özellikle aynı cinsiyetteki köpeklere karşı saldırgandırlar çünkü baskın olmak isterler ama yavruyken alıştırılırsa onları benimseyecektir.
  • Bağımsız ve uyanık köpeklerdir; aileye karşı çok koruyucudurlar.
  • Sorun hissettikleri zamanlar dışında sessiz kalırlar ve bu onları mükemmel bekçi köpekleri yapar.
  • Bağımsız olmayı severler ama uygun şekilde eğitilirlerse sorun olmaz; harika evcil hayvanlar olurlar. Ancak eğitimleri uygun değilse inatçıdırlar ve inatçı yapıları birçok soruna neden olabilir.
  • Akita büyük bir köpektir ve boyu 60- 68 cm arasındadır.
  • Ortalama ağırlığı 35-60 kg arasındadır.
  • İnatçı ve bağımsız olma eğiliminde oldukları için sıkı ve nazik eğitime ihtiyaçları vardır.
  • Ailesiyle birlikte yaşarken sessizdirler ve yabancılara karşı temkinlidirler.
  • Kalın ve gür tüyleri sayesinde köpekler soğuk havaya son derece iyi uyum sağlarlar ve ayrıca sıcak havaya da alışırlar.
  • Koruma köpeği olarak evcilleştirildiğinden karakterlerine bu görev işlenmiştir.
  • Sadece sahibi için değil, evin diğer sakinleri için de arkadaş canlısıdır.
  • Eğlenmeyi sevdiklerinden kıvrak zekaları oluşmuştur.

Olumsuz özelikleri şunlardır:

  • Özellikle ilk kez sahip olanlar için eğitilmesi zor köpekler olabilir.
  • Yüksek egzersize ihtiyaçları vardır ve yapmazlarsa kolayca kilo almaya meyillidir.
  • Antisosyaldirler ve genellikle yabancılara karşı veya kışkırtıldıklarında çok sinirlenirler.
  • Tüy dökme sürecinde çok fazla kıl kaybettikleri için alerjisi olanlar için uygun değildir.
  • Köpeğin büyüme süresi uzundur; 2,5 yıla kadar köpek, yavru sayılır.
  • Küçük köpek yavrularını yetiştirirken sevecen olmalı ama size itaat etmelerini de bir şekilde sağlamalısınız. Çünkü çok alıngandırlar.
  • Bu evcil hayvanların merakından dolayı yakından takip edilmeleri gerekir. Yoksa evdeki herşeyi kurcalayıp oyuncak yapabilirler. En kötüsü evden kaçıp etrafı araştırmak isteyebilirler.

Besleme Özellikleri;

Mutlaka doğal ürünler ve birinci sınıf yiyecekler içeren özel beslenme düzeni hazırlanmalıdır. Doğal menünün temeli et değil balıktır.

Neşeli ve aktif olması için iyi beslenmesi şarttır. Dengeli beslenmezse kilo alabilir. Yavruyken iyi beslenmeye başlarsa, yetişkinliğe eriştiğinde de sağlıklı olacaktır.

Onları eğitmek sabır gerektireceğinden, aç bırakarak size itaat etmesini sağlamaya çalışmanız önerilmez.

Tüy Özellikleri;

Orta uzunlukta tüylere sahiptir. Kirlendikçe yıkayabilirsiniz. Düzenli olarak taramanız gerekir.

Yaşam Alanı Özellikleri;

Parklar onlar için iyidir. Bahçeniz varsa orada oyunlar oynarsınız ama apartman hayatına da uyum sağlar. Yürüyüşlerde ağaçlar arasında koşmayı sever. Eğlence anlayışı zaten koşmaktır. Onu sevmek isterseniz sabit duracak ve sevmenize izin verecektir.

Akita İnu Yavru

Amerikan ya da Japon Akita kucaklanabilen köpeklerdir. Ailelerine çok sadık ve koruyucudurlar, ancak uygun şekilde eğitilmezlerse veya yeterince sosyalleştirilmezlerse tehlikeli olabilirler.  Akita İnu yavru, sahiplerine rahatlık sağlama eğiliminde olduğu ve diğer köpeklerle arkadaş canlısı olduğu için birçok kişi tarafından sevilmiştir. Bunun yanı sıra aile biriminin dışındaki insanlar ya da özellikle çocuklar ile etkileşim kurulmasına izin verirseniz yetişkin olduğunda harika bir evcil hayvanınız olur.

Satılık Akita İnu yavruları alırken fiyatını belirleyen unsurlara dikkat etmelisiniz. Biri 10 bine, biri 18 bine yavru satıyorsa nedenini araştırın. Hayvan mutlaka aşılanmış olmalıdır. Gençlik aşıları yapılmış olmalıdır. Annesinin bakımından çıkmış olmalıdır. Gidip annesi ve babasına iyice bakın, pis ve bakımsız iseler asla yavrularından almayın. Bu demek oluyor ki hayvanı üretenler hayvanları taramıyor, yıkamıyor, bakmıyor sadece ama sadece yavru almak için ticari amaçla kullanıyorlar. Bu yüzden ruhsatlı olsalar dahi hayvan haklarına saygısı olmayan kişilerden alıveriş yapmayınız.

Akita İnu yavru ücretsiz almak isteyebilirsiniz. Bu genelde evcil hayvanları doğum yapan ancak satış yetkisi olmayan ve yavrulara bakacak alanları bulunmayan insanların yaptığı birşeydir. Bu inanılmaz derecede sadık köpekleri yavruyken ücretsiz alabilirseniz çok şanslısınız.

Akita İnu puppy kışkırtılmadıkça ısırmaz. Bebekken uygun sosyalleşme yapılmazsa ısırabilirler. Ancak bunun olmamasını sağlamak için eğitim gereklidir!

Bu köpekler içgüdüsel olarak korumacıdır. Bekçi köpeği yapmak için uygundur. Dışarıda kulübesinde yaşayabilir. Yabancılara kaşı agresiftir. Japon kraliyet muhafızı olduklarını unutmayın.  Kendi bölgelerine uyarı yapmadan giren yabancıları ısırdıkları biliniyor; bu yüzden bir şeyi veya birini yeterince severlerse asla ısırmazlar.

Köpek yavrusunu eğer çocuğunuza arkadaş olarak alacaksanız o zaman bir kez daha düşünmelisiniz. Çünkü bu köpekler hızlı uzuar, güçlü ve dik başlıdırlar. Gerçekten çocuğunuz ile birlikte eğitmek için istekliyseniz o zaman en yakın arkadaş olurlar.

Akitalar bağımsızdır, ancak onlarla oynarsanız sonunda itaatkar olurlar. İnatçı olabilirler ve antrenman yaparken güçlü bir lidere ihtiyaçları olabilir; bu yüzden antrenman seanslarının ikiniz için de eğlenceli olduğundan emin olun!

Akita İnu Satılık

Akita İnu satılık ilanlarımız kendi kategorisinde listelenmiştir. Bu ilanlardan kendinize uygun bir yavru seçebilir ya da yetişkin bir köpek sahiplenebilirsiniz.

Unutmayın, kendini tehdit altında hissettiğinde çok agresif olabilen sadık bir köpek türüdür. Evde zaten bir köpeğiniz varsa, bu köpek onları sevmeyecektir. Özellikle yetişkinse asla alışmaz ama yavru ise zaman alsa da uyum sağlar.

Bunun asıl nedeni başka bir köpekten sizi kıskanmasıdır. Ayrıca uyku alanı, yemek ve oyuncakları için de kıskanç olacaktır. Kendi bölgesine başka bir köpek girsin istemez.

Satılık Akita İnu 2022 yılı ilanlarına göz atarken, bir yandan da mutlaka karakterlerini öğrenin, beslenme ve bakım düzenlerinin nasıl olması gerektiğini araştırın. Örneğin; uzun saatler çalışıyorsanız, bu köpek sizin için idealdir. Bağımsız olduklarından yalnız kaldıklarında size gönül koymazlar.

Çok cesur bir köpektir ve asil havaları onları mükemmelleştirir. Bunlar, mülkünüzün yakınında bulunan insanlar da dahil olmak üzere, çevrelerindeki ortamın tüm yönlerine duyarlı, doğal bekçilerdir. Tek dezavantaj; Doğal olarak agresif yapıları; bu sadık evcil hayvanı yanlışlıkla kendini savunma amacıyla saldırmaya teşvik ederseniz, o zaman çevreye korku salabilirsiniz ve bu önerilmeyecek birşeydir. Her canlı, her canlıya nazik yaklaşmak için eğitilmelidir.

  • Bu köpekler inatçıdır, deneyimli birinin yetiştirmesini gerektiren çarpıcı bir köpek türüdür. Fiziksel olarak güçlü ve ilk bakışta yabancılara karşı çekingen olan bu köpekler, sahiplerine karşı çok korumacıdır; bu da eğitmeyi zorlaştıran etmenlerdendir. Yavrularınızın kişiliğinde zararlı nitelikler oluşmamasını sağlamak için, özellikle bir kişiye sabitlenmemeleri, bunun yerine insanlara daha çok aşina olmaları gerekir.
  • Akita’nın kişiliğinin koruyucu yönü yaklaşık 12-18 aylıkken ortaya çıkar. Bu yaş civarında, yabancıları gördüklerinde havlamaya ve hırlamaya başlayacaklar veya yakınlarda algılanan herhangi tehdidi savurmaya çalışacaklardır. Bu nedenle 12 ay dolmadan ona sevgiyle insanlara alışmasını öğretmelisiniz.
  • Evet agresif ve kıskançlar ama aynı zamanda şakayı da ayırt edebilirler. Bu harika yaratıklar, arkadaşlarıyla veya sahipleriyle şakacı bir şekilde yerde güreşebilirler! Yumuşak tüyleri ahenkle dans ederken onunla rahatça şakalaşabilirsiniz.
  • Bu köpeğin yabancılara olan düşmanlığını yok edecek şekilde eğitemediyseniz onu duyarsızlaştırmanın en iyi yolu, dokunmak olacaktır. Bir köpeği eğitmenin en güzel yolu onu yormaktır.
  • Daha yavruyken otuz dakika yürüyüşe çıkın, çok yorulacaktır. Dönerken onu ters bir şekilde kucağınıza alın ve karnını yol boyunca sevin. Birkaç gün içinde size teslim olacaktır. Bu artık alfasının siz olduğu anlamına gelir. Karını severken baştan aşağıya elinizi hissetmeli. Yavaş hareketlerle bunu yapmalısınız.
  • Sonra eve geldiğinizde çok rahatlamış olacaktır. Ona bir fırça gösterin ve tarayacağınızı bildirin, sakin sakin tarama işlemini gerçekleştirin eğer istemiyorsa müzik açabilirsiniz. Gördüğünüz gibi aç bırakmak, bağırmak, vurmak, dövmek yok. Onlar sevgiye insanlar gibi kolay alışır. Sevildiklerinde sevgilerini gösterirler.

Akita Hakkında Sık Sorulan Sorular

Akitalar neden bu kadar agresif?

Akitalar ailelerine sadıktır ve uygun şekilde eğitilmezlerse veya diğer insanların yanında nasıl davranacakları öğretilmezse saldırgan olabilirler. Bu köpekler tehditlerle savaşmak için yetiştirildi, bu nedenle genellikle yabancılarla etkileşime girerken tipik bir köpeğin olabileceğinden daha çekingendirler. Akita sahipleri, köpeği “otur” gibi temel komutlar konusunda eğitmek için zaman harcamalıdır, çünkü bu türler kontrolü elinde tutan bir sahibe ihtiyaç duyar.

Akitalar çok havlar mı?

Akitalar özellikle sessiz ve uysaldır. Yabancı birine havlarlar. Kanepede uyuklamalarını veya dinlenmelerini seveceksiniz. Diğer köpekler gibi dışarıdan gelen seslere aldırmazlar.

Akitalar tehlikeli köpekler listesinde mi?

Duygularını asla göstermezler ve çoğu zaman uyarmadan saldırırlar. Ünleri diğer köpeklere saldırmakla alakalıdır, insanlara fazla saldırmazlar, sadece havlarlar.

Akitalar akıllı mı?

Zekası hakkında karışık eleştiriler var. İlgiyle eğitildiklerinde oldukça akıllılar.

Akitalar tüy döker mi?

Evet, tüy döker ve dökülmeleri ilkbaharda yoğun olur. Tüylerin sağlıklı ve mat olmamasına yardımcı olmak için düzenli olarak fırçalamanızı öneririz çünkü çok kalın bir astara sahiptirler. Kalın dişli, aralıklı fırça kullanılmalıdır.

Akitalar fazla bakım gerektirir mi?

Bakım ihtiyaçları ile ünlüdür. Bu, evde bırakabilirsiniz ama saatlerce unutabileceğiniz bir cins değil. Akitalar sürekli dikkat, fiziksel egzersiz isterler. Sizin gözetiminizde olmazsalar evi biraz talan edebilirler.

Yorum (Yok)

Leave a Reply