Satılık Alman Kurdu Fiyatları ve İlanları 2023 Yavru Alman Kurdu

Alman Kurdu

Alman Kurdu fiyatları, Alman Kurdu sahiplendirme, satılık yavru Alman Kurdu ilanları bu sayfamızda detaylı olarak yer alır. Aşağıdaki içeriğimiz Alman Kurdu’nu daha yakından tanımanız için alanında uzman kişilerce hazırlanmıştır; keyifli okumalar dileriz…

Alman kurdu, insanoğluna bronz çağından beri eşlik etmektedir. Avusturyalı zoolog Djitteles tarafından Çek Cumhuriyeti’nde Opava civarında kemikleri keşfedildi. Yapılan işlemler sonucunda kemikler M.Ö 4000 yılına tarihlendi.

Alman kurdu yani Deutscher Schäferhund / german shepherd aslında çoban köpeğidir. Orta Çağ döneminde sürüleri korumak ve asillerin avlularındaki davetsiz misafirleri uzak tutmak için yetiştirildiler.

Bu kadar yaygın olmasını genç bir kaptan sağladı. Max von Stefanitz, ulusal Alman kurdu yetiştirmeye karar verdi. Köpekler konusunda başarılıydı ve gittiği her ülkeye köpek yavrularını götürerek, geniş bir yelpaze açtı.

Alman Kurdu

Köpeklere çok bağlıydı ve arkadaşı ile 1899’da Alman Çoban Köpeği Sahipleri Birliği’ni kurdu.

1918 ve 1926 yılları arasında, cinsin nüfusu muazzam bir şekilde arttı ve köpek çiftlikleri tam kapasiteyle çalışmaya ve çok çeşitli ihtiyaçlar için yavrular üretmeye başladı. Bazı kötü yetiştiriciler, yavruları sadece para aracı olarak gördüler ve kalitelerini umursamadılar. Bu nedenle tür değişime uğradı ve 1936’da ünü kayboldu.

Stefanitz, 36 yıllık çalışmasının boşa gitmiş gibi görünmesine katlanamadı ve 22 Nisan 1936’da Birliğinin tam da kurulduğu gün öldü.

Ancak Alman Çoban Sahipleri Birliği boş duramazdı, cins standardını geliştirdi ve üremenin kalıtım doktrinine değil, kalıtımın doktrine dayanması gerektiğine inandıklarını savunarak saf kan ırkı üretmeye başladı ve başarılı oldu.

İşte, Stefanitz ve kurduğu birlik olmasaydı Alman Kurdu yok olmuş türlerden biri olacak ve şu anki şanslı sahipleri yani sizinle hiç tanışamayacaklardı.

Alman Kurdu Fiyatları

Aslında çoban köpeği olan bu ırk neden kurt olarak dilimize geçti?   İngiliz Kennel Kulübü, resmi olarak “Alsas Wolfdog” olarak cinsi 1. Dünya Savaşı’ndan sonra duyurdu yani köpeği yeniden adlandırdı. Bu kararın, ırkın refahını düşündükleri için mi yoksa Almanlara karşı tamamen kötü niyetli oldukları için mi verildiği henüz belli değil. Çoğu kişi ikinci şıkkın doğru olduğuna inanıyor. Alsas Kurt Köpeği ile Alman Çoban Köpeği isimleri karıştırıldı ve bunun aslında Alman kurdu olduğuna karar verildi. Onlara Alman Çoban Kurdu diyen de var.

Alman kurdu fiyatları 2000li yılların başında 100 ila 200 arasındaydı. Alman kurdu fiyatları 2021 yılında 1000 TL’ye ulaştı. 2022 Alman kurdu fiyatları ise 4.000 ila 6.000 TL bandına ulaştı.

Alman kurdu yavru fiyatları 6.000 ila 12.000 TL civarındadır. Rengine bağlı olarak fiyatlar değişir.

Siyah alman kurdu fiyat belirleyicisi safkan özelliğinin düşük olmasıdır. Normalde daha uygun maliyetli olması gerektiğini düşünebilirsiniz ancak fiyatı kahverengi/siyah olanlardan biraz daha yüksektir.

Siyah alman kurdu fiyatları 1.000 TL – 10.000 TL arasında değişebilir.  Yavru alman kurdu fiyatları yetiştirme çiftliğine bağlı olarak daha maliyetlidir.

500 TL alman kurdu yaşlı köpekler için olası bir fiyattır. 4 ila daha büyük köpekler bu fiyattan sahiplendirilebilir.

Satılık alman kurdu ilanlarına bakarak, yaşını, cinsiyetini belirleyerek petshop veya çiftlikler ile görüşebilirsiniz.

Alman Kurdu Yavru

Alman kurdunu evcil hayvan olarak almak için sahip olabileceğiniz birçok neden var ama sebep ne olursa olsun, bu köpeği hayatınıza kabul etmeye karar verdiğinizde, onu eve getirmeden önce kendinize şu soruyu sorun; Onu hayatıma sokmaya ve onunla mutlu olmaya hazır mıyım?

Alman kurdu yavru olarak kalmayacak. Bir yıl sonra yüksek boyutlara ulaşacak. Peki, Eviniz köpek için yeterince büyük mü? Köpeğin hareket etmesi ve oynaması için yeriniz var mı? Köpeğinizin evin içinde dolaşıp bir şeyleri kırmasından korkacak mısınız?  Eğitim için yeterli vaktiniz var mı?

Bu köpek tam da eğitilmek için yaratılmaktır. Köpeğinizi neredeyse her gün eğitmek için zamanınız olduğundan emin olmalısınız.

Alman kurdu yavrusu çok neşelidir. Çok sevgi ister, ama yalnız kalmaktan korkarlar. Bağlanmayı hiç sevmezler. Çok seyahat ediyorsanız veya uzun çalışma saatleri içeren bir işiniz varsa, bu sizin için doğru köpek ırkı olmayabilir. Çünkü arkadaşlığa bayılırlar.

Umarız bu ipuçları, Alman kurdu satın alma konusunda sizin için doğru karar olup olmadığına karar vermenize yardımcı olur.

Yavru alman kurdu daha küçükken sosyalleştirilmelidir. Koruyucu ırklardan biri olan köpeğin yabancılara karşı agresif olmasını istemiyorsanız mutlaka onu sizden başkasının sevmesine izin vermelisiniz. Aksi halde saldırgan olabilir. Feci yaralanmalara neden olabilir. Bu konuda onu eğittiğinizden emin olmalısınız.

Ayrıca unutmayın kurtarma köpeklerinin en iyisi bu ırktan çıkar. Ama kurtarma köpeklerinin ne kadar sosyal olduklarını da hatırlamalısınız.

Beyaz Alman Kurdu

Beyaz alman kurdu Amerika’da yetiştirilmeye 1900’lü yıllarda başlamıştır. Orijinal Alman kurdunun renk mutasyonuna uğratılmış halidir. Ancak Alman kurdu olarak saf kan ilan edilmiştir.

Alman kurdu beyaz özgüvenli, korkusuz ve atiktir. Rahatına çok düşündür ama diğer renklerden daha çok oyun oynamayı sever. Oyun standardı dışında safkan özüne sadıktır. Ailelerini korumak için kendi hayatlarını riske atacak kadar insan dostudur.

Koşarak egzersiz yapmayı dört gözle beklerler. Bunu egzersiz zamanları geldiğinde yerinde duramayarak size anlatmaya çalışırlar. Frizbi getirmeyi çok seven ırk, aynı zamanda topla oynamaya da bayılır. Enerjilerini harcadıktan sonra sakin ve sessiz olurlar. Eğer enerjilerine kulak vermezseniz ve onunla oynamazsanız bir süre sonra içine kapanabilir ve sizi görmezden gelebilirler.

Soğuk havada az tüy döken beyaz alman kurdu havalar ısındıkça daha fazla tüy dökmeye başlar. Çünkü kalın kürklerinden ayrılıp vücut sıcaklıklarını dengelemek isterler. Bu nedenle kışın 3 günde bir yazın ise her gün tüylerini taramanız gerekir.

Yine de her gün tüy dökerler ve bu nedenle her gün evi süpürmek durumunda kalabilirsiniz.

Siyah Alman Kurdu

Siyah alman kurdu kahverengi ataları ile aynı tür özelliklerine sahiptir. Kahverengi olanlarda sırt bölgesinde biraz siyah tüyler vardır ancak siyah olanlar tamamen simsiyah kıllarla kaplıdır. Koyu renkli gözleri vardır ancak nadir olarak mavi göze sahip olabilirler. Eğer mavi gözlü siyah bir alman kurduna denk geldiyseniz mutlaka ırkına birazcık husky karışmış olabilir.

Alman kurdu siyah ise kulakları tipik olarak dik durur ama yaşlandıkça aşağıya sarkacaktır.

Solid black alman kurdu parlak siyah tüylere sahip olanlara verilen isimdir. Solid sağlam demektir.

Sable alman kurdu ise sırtının büyük bir kısmında siyah olan ama diğer bölümleri kahverengi/açık kahve kürkle kaplı köpeklere verilen isimdir. Sable kum demektir. Buradan kum rengi olduğunu anlayabilirsiniz.

Tüm renkler iyi şekilde eğitildiklerinde itaatkâr olur.

K9 Alman Kurdu

K9 alman kurdu polisler ile çalışması ile ünlüdür. Onları filmlerde, haberlerde kötü adamları kovalarken, suçluları takip ederken ve bulurken görmüş olmalısınız. Ayrıca patlayıcı, uyuşturucu madde içeren her çeşit eşyayı ve yeri de bulurlar.

Bu konum onlara mizaç, güç ve dayanıklılıkları nedeniyle verildi. 100 yıldan fazladır polisler ile çalışıyorlar. Yüksek stresli durumlarda sakinliklerini korurlar, son derece zeki varlıklardır, çalışmayı severler ve eğitim verildiğinde ne yapmaları gerektiğini asla unutmazlar.

Alman kurdu k9 doğal koruyuculardır. Hızlıdır, emirlere itaat eder, kolay yorulmaz, koklama, algılama ve izlemede olağan üstü yetenekleri vardır.

Bakıcıları onlara işlerinin bittiğini söylemeden asla durmazlar. Çok sadıktır.

Alman Kurdu Özellikleri

Alman kurdu sadakati ve güvenilirliği ile dünya çapında ünlüdür: mükemmel bekçi köpeği, çoban, avcı, körler için rehber ve hatta cankurtaran olabilir. Düzgün yetiştirilmiş köpeği sinirli veya saldırgan görmek neredeyse imkansızdır.

Hoşgörülü, zeki ve insanların ruh halini içgüdüsel olarak sezer. Ailesine sonsuz bağlılığı ve çocuklara karşı iyi tutumu, onu dünyanın en popüler köpeklerinden biri yaptı.

Cinsin özellikleri:

Boy: 55–68 cm

Yaş: 8–10 yıl

Ağırlık: 25–40 kg

Cinsin kişilik özellikleri:

  • Zeki ve dikkatli
  • Eğitimi kolay
  • Kendine güvenen
  • Sakin köpek

Cinsin Algoritması;

  • Enerji Seviyesi; 5 üzerinden 3
  • Egzersiz Gereksinimi; 5 üzerinden 4
  • Yaramazlık; 5 üzerinden 2
  • Sevgi İsteği; 5 üzerinden 3
  • Köpeklere Dostluk; 5 üzerinden 1 ( ancak Diğer hayvanlara karşı yeterince hoşgörülüdür)
  • Diğer Evcil Hayvanlara Dostluk; 5 üzerinden 3
  • Yabancılara Dostluk; 5 üzerinden 2
  • Zeka; 5 üzerinden 5
  • Eğitim Kolaylığı; 5 üzerinden 5
  • Bakım Gereksinimi; 5 üzerinden 2
  • Isı Hassasiyeti; 5 üzerinden 3
  • Havlama Düzeyi; 5 üzerinden 5

Besleme Özellikleri

Her sahibi köpeğini sağlıklı, aktif ve neşeli görmeyi hayal eder. Bildiğiniz gibi sağlığın temeli doğru, besleyici ve dengeli beslenmedir.

En taze ve en kaliteli ürünleri almalı, vitamin ve mineral takviyeleri yapmalısınız. Elbette evinizde bir biyokimya laboratuvarı yok. Bu nedenle hazır mamalara güvenmek durumundasınız.

Alman kurdu özellikleri gereği yavruyken ona dikkat etmeye başlamalısınız. Yavru köpeğin hayatının ilk yılında doğru beslenme, köpeğinizin gelecekte ne kadar sağlıklı ve neşeli olacağını büyük ölçüde belirler.

Sahibi Nasıl Olmalı?

Alman kurt köpeği için ideal sahip, yeterli azim gösterebilen ve köpeğe saygı duymayı da ihmal etmeyen kişidir.

Ne Sürede Yıkanmalı?

Köpeğin haftada bir veya iki kez taranması gerekirken. 2 haftada bir yıkanmasına özen gösterilmelidir.

Apartmanda Yaşar Mı?

Apartmanda yaşar, şehirde olduğu kadar kulübede veya açık arazi ya da bahçeli evlerde daha rahat hisseder.

Egzersiz Süresi Ne Kadar?

Bu köpekler gençken çok aktiftir, vücut için değil aynı zamanda zihin için de egzersize ihtiyaç duyarlar. İtaat egzersizi yaptırabilir, yürüyüşe/koşuya çıkarabilir ya da top oynayabilirsiniz.

Dikkat edilmesi gerekenler;

Uzun tüylü alman kurdu bakımı daha zordur. Her gün taramanız tavsiye edilir. Çok fazla tüy döker ve bu nedenle sürekli evi temiz tutmalısınız.

Alman kurdu satılık ilanlarımıza göz atarak bu ırka sahip olabilirsiniz. Yalnızca ruhsatlı üreticilerden ve hayvanları sadece para kaynağı olarak değil, canlı olarak gören ve gerekli bakımını yapan çiftlikleri seçmelisiniz. Alman kurdu yavrusu alacaksanız mutlaka yetiştirildiği yere gidip bakmalısınız.

Alman Kurdu Sahiplendirme

Alman kurdu sahiplenme isteği duyuyorsanız güçlü ve zeki bir köpek olduğunu unutmayın. Önceki sahibini özleyecektir.

Büyük boyu nedeniyle harika bir bekçi köpeği olabilir; aynı zamanda çocuklarla da iyi anlaşırlar.

Bu cinsi evinizin çevresinde güvenlik olarak kullanabilirsiniz; Sahiplerinden yalnızca asgari düzeyde sözlü iletişim gerektirecek çok sadık yaratıklardır. Yaş olarak büyük alman kurdu sahiplendirme yöntemine giden birinden köpeği alacaksanız. Onu günün aynı saatinde besleyin, sizin onu beslediğinizi gördükçe size güvenecek sonra da onu rahatça eğitebileceksiniz. Yaşlı bir köpek sahiplenirseniz zaten bir kenarda oturur ve onu sevmenize izin verir.

Alman kurdu ücretsiz sahiplenme yaptığınızda köpeğin hastalıkların olup olamadığını anlamak için veteriner ile görüşmelisiniz.

Genellikle 10-13 yıl arasında ömre sahipler. Zekalarına ve uzun ömürlerine rağmen, bu cinste en yaygın ölüm nedeni ya kanser ya da kemik tümörleridir. Bu harika hayvanın ömrünü kısaltabilecek diğer hastalıklar; Addison Hastalığı (hipoadrenokortisizm), Ekzokrin Pankreas Yetmezliği (aşırı pankreatit)’tir.

Sık Sorulan Sorular

Alman kurdu kaç yaşında tuvalet eğitimi almalıdır?

Tuvalet eğitimi, yaklaşık 7-8 haftalıkken başlamalıdır. Bu süre zarfında, yavrular annelerinden uzaklaşırlar ve onlara eğitim verecek kimse olmasa bile toprağı eşeleyerek kendilerine tuvalet yaparlar.

Alman kurdu misafirime saldırır mı?

Alman kurdu, eğitimli bekçi köpeğidir. Köpeği o şekilde eğitirseniz tereddüt etmeden şiddetle saldırırlar. Uygun şekilde eğitildiyse, sadece sizi korumak için savunmaya geçerler.

Alman Kurdu Pitbull’dan daha mı iyi?

Aslında Pitbull’lardan çok daha serttir. Ama eğitimleri kolaydır ve insanları diğer köpeklerden daha fazla önemserler. Pitbull insana acımadan saldırabilir, Alman kurdu ise sadece ona kötü davranıldığında saldırır.

Alman Kurdu Korkar Mı?

Yalnız kalmaktan korkabilir, hatta ansızın kurutma makinesini çalıştırdığınızda ya da yakın bir korna sesi geldiğinde de ürkebilirler.

Alman Kurdu kucaklaşmayı sever mi?

Cevap kocaman bir evet olacaktır. Çoğunlukla, sadık ve koruyucu köpekler, sahiplerine yakın olmaktan hoşlanırlar. Sadece bir kısmı kendi zevklerine düşkün olur, tek başlarına kocaman kanepeyi mesken tutup sizi istemeyebilirler.

Alman Kurdu aile köpeği midir?

Çok fazla enerjiye sahiptir. Aktif aileler için harikadır, ancak kalabalık ailelerde eğitilmesi zor olabilir, çünkü kendilerini bir kişiye adamak isterler.

Yorum (Yok)

Leave a Reply