Satılık Spitz Fiyatları ve İlanları 2023 Yavru Spitz

Spitz

Kökeni Finlandiya olarak bilinen Spitz ırkının önceleri ulusal bir köpek olarak tanındığı biliniyor. Son derece değerli bir cins olarak kabul edilmiş ve ününü İskandinav sınırları dışına da duyurmuştur. Sahiplenme öncesinde bu ırka dair:

  • Kuzey ırklarına sahiptir ve kürklü köpek grupları arasında gösterilir.
  • Chow chow, samoyed ve de pomeranian bu gruplar arasında yer alır.

ABD sınırları içerisinde de tanınan bir köpek ırkı olarak değerlendirilir. Hatta beyaz kürklere sahip ve de cüsseli olan bir köpek tarzına gönderme yapılır. Almanca ise ‘sivri’ anlamına gelen bu köpek ırkının gerçekten de sivri burun hatlarına sahip olduğu görülür. Türleri olarak:

  • Alman esaslı Wolfsspitz, Grossspitz ve de Mittelspitz mevcut durumda.
  • Asya olarak ise Akita, Chow – Chow ve Hokkaido bunlar arasında gösterilir.

Spitz

Spitz Fiyatı

Sahiplenmek isteyenlerin dikkate aldıkları bir diğer husus Spitz fiyatı oluyor. Bunun üzerine de fiyatları etkileyen birkaç faktörün üzerinde duruluyor. Özellikle de pandemi bunlar arasında başı çeker ve:

  • Evcil hayvan arayışında olanların sayıca artış göstermesi dikkate alınır.
  • Türe olan taleplerin artması da fiyatların etkilenmesinde etkilidir.

Spitz 2021 fiyatları pandemiden kaynaklı olarak artışa geçmiştir. Önceleri fiyatların 4.000 ile 9.000 TL arasında değiştiği görülüyor. Şimdilerde ise 9.000 TL’yi de aşan fiyatlarla satılıyor.

Spitz 2022 fiyat araştırmalarınız neticesinde farklı faktörlerin de üzerinde durulur. Gerek albenesine gerekse yaşına bağlı olarak ayrı Spitz fiyat listelerine değinilir. Bu aşamada:

  • Pomeranian boo ile sık sık karıştırılan bir ırk olduğunu unutmamalısınız.
  • Fiyatları Pomerania’dan daha makul seviyelerdedir.

Fiyatları değerlendirme aşamasında ilanlarımızı dikkate almanız faydalı olacaktır. İlanlar eşliğinde fikir sahibi olur ve tercihinizi yaparsınız. Bu şekilde gerek köpeğin özelliklerini gerekse fiyat aralıklarını değerlendirmeye geçersiniz. Beraberinde ise sahiplenmek için harekete geçmeniz kolay hale gelir.

Spitz Sahiplendirme

Spitz ücretsiz sahiplendirme adına güvenilir sitemizden ilanlara bakınız ve köpeklerin her bir özelliğinden bahsedildiğinden emin olunuz. Bu şekilde evcil hayvan arayışında olanlar zaman kaybetmeden tercihini yapabilit. Spitz için:

  • Orta boylarda bir ırk kabul edilir ve av köpeği şeklinde tanımlanır.
  • Ortalama yaşam sürelerini merak edenlere de 12 – 15 aralığından söz edilir.

Spitz sahiplendirme söz konusu olduğunda yaşlarına değinmek önem arz etmektedir. Bunun üzerine fiyatlar değerlendirilir. Aynı şekilde renginden bakımına kadar tüm hususların üzerinde durulur. Devamında ise:

  • Kare şeklinde olan vücudu ile tanınır ve sivri yüz hatlarına sahiptir.
  • Dik kulakları ve de badem gözleri ile karakterli bir simaya sahip olduğu görülür.

Tüylerinin parlak olması da dikkat çekmesinde bir hayli etkili olur. Hem parlak hem de sık olan tüy yapısı ile dikkat çeker. Bunlara ek olarak zeki ırklar arasında gösterilir. Hem zeki hem de sevecen yapısından kaynaklı olarak öne çıkar.

Apartmanda yaşamaya uygun olması da sıklıkla sahiplendirilmesinde etkili olur. Bunların yanı sıra serin iklime uyum sağlar ve egzersiz yaptırılması gerekir. Yeterli egzersiz, sağlığı açısından önem arz eder. Son olarak ise temel özellikleri olarak:

  • Yükseklik söz konusu olduğunda ortalama 38 ile 51 cm aralığının üzerinde durulur.
  • Kilo için de yine ortalama olarak 14 – 16 değeri dikkate alınır.

Evcil köpek türü olarak bilinir ve küçük ırklar arasında gösterilir. Kesin kökenlere sahip olmasa da yaygın olarak Sibirya sınırları içerisinde rastlanır. Sert kuzey iklimine uyum olması ile dikkat çeker. Özellikle de kalın kürklü yapısından kaynaklı olarak buzdan korunur ve her daim sıcak kalır.

Spitz Özellikleri

Spitz özellikleri olarak öncelikle yükseklik ile ortalama kiloya göz atmak gerekir. Buna ek olarak hem genel özelliklerin hem de bakımın üzerinde durulur. Özellikle de:

  • Özel bir tüy yapısına sahip olduğu için pisliği hızlı bir şekilde uzaklaştırır.
  • Çok az bakım gerektiren bir ırk olarak kabul edilir.

Köpek kokusuna sahip olmaması da sıklıkla tercih edilmesinde etkili oluyor. Kokusuz olduğu için bakımının zahmetsiz olduğunu unutmamak gerekir. Bunlara ek olarak:

  • Haftada 2 defa olacak şekilde taranması uygun olacaktır.
  • Sık fırça eşliğinde bakımına geçebilir ve tüylerini daha da beyaz hale getirebilirsiniz.

Güçlü bir havlamaya sahip olsa da daha çok koruma içgüdüsü ile bunu yapar. Özellikle de ailesini korumak için elinden geleni yapan bir köpek ırkı olarak tanınır. Aynı şekilde sahibine bağlı olduğu için de korumak için tercihini havlamaktan yana yapar.

Spitz özellikleri ve bakımı için düzenli kontrollere yer vermek gerekir. Nitekim bazı sağlık sorunlarına eğilimli oldukları için düzenli bir şekilde kontrollere yer vermeniz faydalı olacaktır. Bakımına ilişkin:

  • Egzersiz programlarına yer verilir ve en az 45 dakikalık sürece değinilir.
  • Yüksek kaliteli olacak şekilde kuru mama ile beslenmesi dikkate alınmalıdır.

Gün içerisinde ½ – 1.5 şeklinde ölçeğe yer verilmesi gerekiyor. Hatta iki öğün olacak şekilde beslenme ihtiyacını karşılaşmalısınız. Tüm mamanın kabın içerisinde koyulması hata olacaktır. Bunun yerine en doğrusu 2’ye bölerek bakımına geçmeniz olacaktır. Aynı zamanda haftada en az 2 kere fırçalanması gerekir. Kuru bir ırk olmasından dolayı gerekmediği sürece yıkanmamasına özen göstermelidir. Öyle ki sık sık banyo yaptırmak tüylerde bulunan özel yağın ve de nemin ortadan kalkmasına neden olabilir.

Satılık Spitz Yavrusu

Spitz satılık ilanlarını açtığınız zaman güzel ve de beyaz olan tüylere karşı kayıtsız kalmamanız mümkün değil. Aksine bu güzel ırkı hemen değerlendirebilir ve yavru sahiplenmek için harekete geçebilirsiniz.

Satılık Spitz yavrusu için fiyatlar değişiklik gösterir. Bunda yavru olmaktan ziyade renkten bakımına kadar tüm hususların etkili olduğunu da unutmamak gerekir. Merak edenlere yavru olanlara dair:

  • Az bakım gerektiren bir ırk olduğu belirtilir ve sık sık sahiplenilir.
  • Genetik hastalıklara sahip olup olmadıklarını değerlendirmek gerekir.

Yaygın olarak ilanlardan yapılan testlere dair bilgi verilir. Genetik hastalıklar için önlemlerin alınıp alınmadığını değerlendirmeniz sağlanır. Testler sayesinde bilgi sahibi olur ve sahiplenmek için harekete geçersiniz. Bunların akabinde İstanbul satılık Spitz ilanlarını açtığınız zaman:

  • Boy ve ortalama ağırlıklara karşı fikir sahibi olmaya başlarsınız.
  • Eğlenceli ve dost yapıları ile de tercihinizi yapmakta zorluk çekmezsiniz.

Yavru köpeklere dair önceliğiniz ilanları açmak ve yakından değerlendirmek olmalıdır. Bu sayede genel özelliklere hakim olur ve harekete geçersiniz. Irka dair:

  • Aktivitelere bağlı olarak metabolizmanın işleyişi farklılık gösterebilir.
  • Kuru mama tüketiminin üzerinde durulması gerekir.

Aile köpeği olarak kabul edilen Spitz için zorlayıcı olmayan bakım şartları vardır. Özellikle de her gün banyo yaptırılmasına gerek duyulmaz. Beyaz ve de kokusuz olan tüylerinden kaynaklı olarak bakımı son derece basit olan ırklar arasında gösterilir.

  • İnatçı, sevecen ve de dostane yapısından kaynaklı olarak öne çıkar.
  • Yaklaşık 1 ayda tamamlanan eğitim ile ortama uyum sağlamaya başlar.

Kontrollü bir köpek oluşu evcil hayvan sahiplenmek isteyenlerin dikkatinden kaçmıyor. Özellikle de çocuklu olan ailelerin tercihi bu yönde oluyor. Kıvrık kuyruklara sahip ve de ağzı küçük bir ırk olarak kabul edilir. Hatta önceleri saray hayvanı olarak kabul edilmiştir. Siz de spitz sahibi olmak için can atıyorsanız haydi ilanlarımıza göz atınız.

Yorum (Yok)

Leave a Reply